Barn-HLR

Livräddande utbildningar

LFHB – Barn HLR – Hjärt- och Lungräddning för barn

Att jobba med barn är fyllt av glädje! Där ställs man inför både stora och små utmaningar. För allas trygghet, både för våra barn och för dem som tar hand om dem, är det viktigt att ha rätt kunskap om hur man kan rädda liv om oturen är framme.

Risken för hjärtstopp på barn är väldigt sällsynt, men risken för olycksfall är betydligt större och mer vanligen förekommande. I vår barnutbildning går vi noggrant igenom de vanligaste olyckorna som kan drabba våra små medborgare som t ex fallolyckor, klämskador förgiftningar, kvävning, brännskador, sårskador samt luftvägsstopp.

Detta innehåller vår Livräddande Första Hjälpen Till Barn, LFHB

  • Hjärt- och lungräddning för barn 0-1 år och barn från 1 år till puberteten.
  • Lägesbedömning, medvetandekontroll, skapa fri luftväg, stabilt sidoläge, larma och chock.
  • Hantering av de vanligaste olycksfallen
  • Mycket praktisk övning och tid till att ställa så många frågor man behöver för att vara beredd om och när olyckan är framme.
  • Vi går igenom hur man använder en hjärtstartare

I vår utbildning ingår teori och praktiska övningar. Vid en olyckshändelse uppstår ofta mycket stress och det är inte alltid lätt att ta rätt beslut. Tack vare våra praktiska övningar får ni möjlighet att öva ordentligt så att ni är beredda och vet vad ni ska göra om olyckan är framme. Kunskapen gör arbetsplatsen säkrare för barnen, er själva och för era medarbetare men även övriga i samhället.

Efter avslutad utbildning erhålls ett Certifikat för instruktörer och Kompetenskort & Diplom för övriga deltagare.

Behöver ni en utbildning som är en kombination av olika kurser så löser vi det. Vi erbjuder även repetitionsutbildningar så att er kunskapen alltid är färsk i minnet. Ett abonnemang på utbildningar finns också att tillgå för den som önskar det.

 

Skicka en förfrågan så återkommer vi med mer information om hur utbildningen kan anpassas för just era behov.

Skicka förfrågan

    Om dig    Välj kurs