HLR utbildning

Livräddande utbildningar

HLR utbildning

Varje år drabbas 10 000 människor av plötsligt hjärtstopp – 500 överlever. 70-80 % av alla hjärtstopp beror på en hjärtinfarkt. Om ingen behandling eller hjärtstartare utförs minskar överlevnaden med 10 % per minut. Varje dag avlider ungefär 27 personer av hjärtstopp utanför sjukhus.

Hur förberedda är ni? Med en utbildning i hjärt- och lungräddning får du och dina kollegor kunskap som gör att ni kan ta rätt beslut och veta vad ni ska göra om någon i er närhet skulle drabbas av ett hjärtstopp.

Att ha rätt kunskap är en fråga om trygghet, både för dig själv och för din omgivning.

Detta innehåller vår HLR-utbildning – hjärt- och lungräddning:

 • Kedjan som räddar liv
 • Förstå och lära sig vikten av tidig HLR och tidigt larm
 • Kontrollera livstecken
 • Larma
 • Korrekta och effektiva kompressioner
 • Stabilt sidoläge
 • Genomgång av hjärtstartare/AED (Automatic External Defibrillator)

I utbildningen ingår teoretiska och praktiska övningar. Vid ett tillbud uppstår ofta mycket stress och då finns inte mycket tid att fundera. Tack vare våra praktiska övningar får ni möjlighet att öva och veta att ni gör rätt så att ni är beredda och vet vad ni ska göra någon i er närhet drabbas av ett hjärtstopp. Vi visar också hur det går till att använda en hjärtstartare.

Många företag satsar idag på att ha en hjärtsäker arbetsplats. Vad innebär det? Det innebär att all personal har kunskap om hur hjärt- och lungräddning går till. Det gör arbetsplatsen säkrare för er själva och för era medarbetare.

Efter avslutad utbildning erhålls ett Certifikat för instruktörer och Kompetenskort & Diplom för övriga deltagare.

NYHET! Nu finns även möjlighet att gå vår HLR-utbildning online. Läs mer på livräddandeutbildningar.se

Behöver ni en utbildning som är en kombination av olika kurser så löser vi det. Vi erbjuder även repetitionsutbildningar så att kunskapen alltid är färsk i minnet. Ett abonnemang på utbildningar finns också att tillgå för den som önskar det.

Skicka en förfrågan så återkommer vi med mer information om hur utbildningen kan anpassas för just era behov.

 

 

Skicka förfrågan

  Om dig  Välj kurs